Commercial

Friday, November 5, 2010

I'm back!!!

Salam,

1.Fuh dah bersawang aku tinggalkan blog ni huhu. Ni kalo dah lama tak update confirm jd compress suma cerita dlm stu posting huhu.

2.Banyak benda terjadi tp xsempat nak update. Erk, silap haribulan ada aku terlupa & tertinggal huhu

3.Lepas raya, naik sja class, dah sebok prepare utk present FYP Proposal Paper. Seram sejuk gak sbb tak pernah berhadapan dgn presentation mcam ni. Lagi satu sbb aku tak sempat nak berguru dgn mana2 senior. Mana taknya, balik intra senior2 dah habes study huhu. Hmm sempat gak la attend convocation tuk raikan senior2. Tp kali ni aku attend sebagai orang biasa, bukan sebagai committee.

Final preparation

4.Utk final year project (FYP) ni, nasib baik ada kerjasama dgn industry, mcam apa yg fakulti nak selama ni. Plan pihak fakulti, sem 6 budak2 pg industrial training, balik semula sem 7, bersama2 dgn project kilang utk buat FYP. Itu stu advantage gak, sbb katanya panelist FYP tak akan soal bnyak sngat project dgn industry.

My group : From left : Zainal, Azim, me, Mazni

Me in action

5. Dan memang meet expectation, panel tak seberapa songeh sangat masa presentation. Panel? Sir Suhairi & Sir Zaid. Hmm dari pengetahuan aku la, kami agak bernasib baik, panel2 tak lah expert dlm isu project aku sbb dr segi masa Q&A pon soalan tak menjurus isu technical sngat, lebih kpd isu2 delivery project, concept & objective.

Sesi Q&A bersama panel : Sir Zaid (L) & Sir Suhairi (R)

6.Bayangkan hari presentation tu aku tak lalu makan langsung! haha hilang selera langsung hari tu. Pagitu ada la mkn sikit, pastu hilang selera trus. Petang lepas present baru rasa lapar gila haha. So result? Alhamdulillah lepas & bebas. Approved! Bnyak gak group yg lepas bersyarat & ada gak yg kene re-present balik huhu.

7. Lepas present tu aku demam lak. Adei. Ntah dr mana berjangkit tah. Mungkin panas sangat kot. Memang panas tul waktu tu, dkt seminggu lebih gak aku demam. Fuh. Sakit tul bila alu mula tersedak2 tak tentu pasal. Pastu nak muntah lak.Adoi.

Sesi bergambar bersama Dekan lepas present:
Dekan Assoc Prof Dr Raja Aziz Maarof (lima dr kanan)

8. Setel demam2 tu masuk lak musim test & assignment bertimbun2. Memang tido tak cukup la. OK, mid-term test tu memang tak bleh elak. Dah macam final lak, hampir setiap hari ada paper pagi petang. Alhamdulillah survive.

9. Giler ah, tetiba bnyak gila assignment, project & report nak kena antar. Yg lama2 tu tak kisah sbb kalo siap lambat tu sbb sendiri yg cuai, tp yg last minute bagi ni yg agak terbeban nak setelkan. Tp ok la, survive & submit on-time gak.

10. Skarang ni dah nak final dah, fuh cepatnya masa berjalan. Nasib baik ada study week (yg tak pernah ada). Relax la cikit, xdak la direct final mcam selalu. Tp yg kurangnya final exam utk paper practical tak dibuat awal. Macam selalu paper practical dibuat minggu sbelum final sbb xmau clash dgn paper theory lain & lg satu paper practical ni makan masa: 3-4 jam.

11. Ujung2 sem ni, tetiba dpt berita dr junior UniKL BMI yg Luqman FET 5th kemalangan. Memula expect kemalangan biasa tp bila Ruby cakap Luqman tenat, memang cuak gak. Luqman kene impact stereng akibatkan hati dia remuk & 60% terpaksa buang. So masih positive sbb manusia bleh hidup dgn 30% hati. Tp lain lak jd bila dia kne jangkitan dlm darah. Takut sngat bila Ruby call nangis2 bgtau Luqman dah tenat dkt kull 11 lebih redah gak ke HKL.

Luqman Razali : semoga sihat & pulih semula.Amin

12.Luqman Razali junior aku di KMK & batch ke-5, dua batch bawah aku. Aku mula kenal sbb dia volunteer jd facilitator utk MSR Fist UniKL di KMKN. Memang budak surau la Luqman ni, tak lekang di surau walaupon busy sbgai faci & kadang2 jd imam di sana. Memang Allah sayang dia dgn bg dugaan macamni. Apa yg menimpa ni ada rahmat tersembunyi disebalik smua ni. Keadaan ni jugak menyatu-padukan kwan2, senior junior especially batch Luqman sendiri & geng UniKL BMI betapa diorng sanggup stay sama2 ramai2 di hospital, baca Yasin & solat hajat. Terharu dpt kengkwan mcamni. Dri update terbaru dia dah dipindahkan ke Hosp Selayang dan makin positive.Cuma darah masih cair. Moga2 Allah lepaskan dia dr dugaan ni, pulih & sihat seperti biasa. Amin.

Kpd final year students:
Masa utk bersenang lenang makin beransur pergi, implementation stage akan menjelma.

Kpd semua student UniKL IPROM:
Good luck utk final exam!!!

Khas utk Luqman:
Tabah Luqman, semoga Allah melindungimu dan kembali sihat.Amin!


till then, assalamualaikum

6 comments:

Zikri Husaini said...

wah.. kepada zik.. selamat berkerjaya.. yeha...

Firdaus Isa said...

ye la2 haha selamat belanja aku nnti zikr haha

MyzaAli said...

AL-fatihah...luqman mmg seorg yg baik...sy knl sgt dia, mmg budak surau tak kira kat mana pun...

Firdaus Isa said...

Allah tarik sorang demi sorang orang2 yg baik mcam Luqman...al-fatihah

faez... said...

Al-Fatihah untuk luqman..

. z a w a n i . said...

al-fatihah utk beliau daus . takziah .

Post a Comment