Commercial

Thursday, November 11, 2010

Dah masa dia utk pergi...

Salam...

1.Dalam posting lepas, ada cakap pasal junior aku, Luqman Razali yg kemalangan. Harini Jumaat, genap seminggu Luqman kemalangan.

Kenangan dgn arwah
5 paling depan: dr kanan arwah, Ruzaini MIIT, aku, Meor MFI, Saufe MFI

2.Tapi skarang dah xda apa yg boleh dibuat , sbb Luqman dah pergi dulu dr kita. Tanggal 7 Nov 2010, Ahad, tghari, waktu hujan turun renyai, Ruby call bgtau, Luqman dah xda. Kelu & tergamam dgar berita tu dr Ruby.

3. Sbelum tu ada dpt sms dr Ruby yg arwah dah tenat, yg boleh buat hanyalah berdoa & terima sja apa jugak kemungkinan. Dah bnyak kali dpt mesej mcamtu, & itu yg terakhir.

4.Arwah pergi lepas melawan kerosakan hati yg mengakibatkan sebahagian besar terpaksa dibuang, darah menjadi cair, kemudian membawa kpd jangkita dlm darah dan akhir sekali buah pinggang yg tak berfungsi. Semuanya akibat melanggar pokok di laluan susur keluar UniKL BMI/UIA.

5.Tak sempat kenal dgn lebih lama dgn arwah. Paling lama & paling hampir pon masa MSR FIST UniKL di KMKN. Sbb masa kursus di Gombak, arwah tak datang, Ruby sja attend sbagai wakil UniKL BMI.

6. Satu pendapat yg dipersetujui ramai dpt dikongsi pasal arwah adalah arwah memang budak surau. Teringat lg arwah sorang sja yg berkopiah & baju Melayu malam makan satay yg Cikgu Nadia belanja utk semua Fasi UniKL sbb arwah bru balik dr surau. Ak pon xsempat ke surau waktu tu, solat dlm bilik sbb terkejar sana sini utk program di KMKN.

7. Kalo arwah masih ada, memang berpotensi utk jd orang alim yg dpt pimpin masyarakat utk dekati agama. Tp Allah dah tarik dia balik. Bolehkah aku simpulkan yg pemergian arwah bukan kehilangan biasa utk masyarakat sekeliling arwah tp juga kpd masyarakat dunia yg lebih besar. Kenapa? Antara tanda2 kiamat adalah dimatikan orang2 alim................................

8. Sempat jugak aku inform junior2 di KMKN & cikgu2 di KMK pasal pemergian arwah. Antara yg respond adalah Cikgu Awis & Cikgu Engku. Terkilan sbb tak dpt ziarah & ikut sama ke pengebumian sbb ada paper final.

9. Apa posting terakhir arwah di Facebook? Baca ni...

Luqman, memang skrang ko dekat dgn Allah...

Al-Fatihah

Luqman Razali
10 Mei 1990 - 7 Nov 2010

Further writing about arwah:




till then, assalamualaikum

3 comments:

miss eyntan said...

30 oktober... 2 hri seblum kemalangan..
Al-fatihah buat angah, luqman razali.. semoga rohnya dicucuri rahmat dan ditempatkan dikalangan org2yg beriman.. amin..

MyzaAli said...

salam, thnk linkkan blog sy...sy tgk ramai sygkan arwah...kat mana2 semua cite kebaikan dia..nyata, arwh mmg yg baik....al-fatihah

kedahgurlz said...

salam..
ermm sedeyh sgt2..
baru sehari lepas dengaq berita excident n ninggal gak..
ermm juga budak baek
Allah memang syg org2 yg baek spt beliau..
takziah~
al-fatihah~

Post a Comment