Commercial

Wednesday, July 28, 2010

Lawak Jadual Kelas

Salam

1.Semester July utk UniKL IPROM baru sja bermula minggu ni compare dgn campus2 lain UniKL yg dah msuk 2nd week. Haha Knapa? Sbb perindahan ke campus "baru" di Shamelin Perkasa, Cheras ni sedikit makan masa.

2.Sebelum start sem, kecoh & huru hara dunia online sbb web e-citie utk IPROM tak boleh atau susah nak access. Ya la, nak register sem, nk add/drop subject, nak tgok jadual kelas etc.

3.Jadual kelas ni penting utk tau subjek apa & venue lecture hall especially kt tempat baru yg masih belom familiar dgn layout campus.

4.Pasal jadual ni, ada satu cerita sangat best telah terjadi semalam. Ok, mulanya mcamni, sorang house mate ni, Afiq pakai laptop Pak Ya (sorang lg house mate) utk log-in & view jadual kelas dia. Ok, dah habis view dia pon blah, tanpa tutup tab mozilla sbb Pak Ya ni ada bukak forum la & mcam2 web lg.

5.Nak jd cerita, sok paginya, Pak Ya (dan seluruh campus yg msih tak hafal jadual) nak tgok jadual kelas dia la, so tgok kt screen ada terpampang jadual di web e-citie. Tanpa tgok secara detail dia pon percayalah bulat2 jadual tu.

6.So dgn hati yg riang (cewah) Pak Ya pon pg la campus lalu dgn muka tak bersalahnya msuk ke lecture hall. Kemudian dia rasa pelik, apehal semua dlm lecture ni bdak course lain? Mana bdak course aku,"Ah, silap dah ni". Tepat rasa hati Pak Ya jd dia pon keluar la & tawaf satu building nak cari bdak2 kelas dia. Sambil tercari2 tu, Prof Ahmad (former Dean of IPROM) baru keluar dr kelas aku. Prof Ahmad nampak "aura" kesesatan kelas Pak Ya pastu Prof tanya Pak Ya, "Pak Ya, awak sesat ke?" hahaha "Erk, ye Prof huhu" direct giler soalan Prof Ahmad haha

7.Dah "sesat" Pak Ya pon balik la rumah sewa kami, utk check lg skali jadual kelas. Lepas tgok dgn detail baru la dia perasan yg e-citie tu account Afiq yg tak di log-out. Rupanya dia xda kelas & silap msuk kelas orang lain, course lain (kelas Afiq la). Maka petang yg indah itu, Afiq gelak guling2 sambil menahan telinga dgar segala makian Pak Ya yg sengal tak baca jadual betul2.Haha

8.Apa yg membuatkan sapa pon confius dkt sini, jadual dlm web fakulti cuma letak code subject & code venue sja selain waktu kelas & singkatan nama lecturer.Sapa la yg nk hafal code subject? kan. huhu

To all:
Tgok bagi betul2 taw haha

till then, assalamualaikum

1 comments:

miss eyntan said...

hahahahahaah.. penah kene gak!!! addoiii...

Post a Comment