Commercial

Thursday, February 4, 2010

Next Update

Salam


First. special kpd Alia Azida @ Cempaka @ Lili Mansor yg membebel blog aku bersawang x update, ni ha aku dah update blog aku haha :P

Huhu dah bersawang nmpaknya blog aku nieh, lama x-update, sume ni sbb busy dgan industrial training (intra) tgok geng bloggers lain yg pg intra sume dh update dgn story intra masing2 aku ja blom haha. Selalu ja online sebenarnya, tp xda mood lak nak mengomel panjang2 dlm blog ni.Penat kot intra @ kerja.

PINDAH KE BANGI

Officially aku dh kluar dr Sentul Timur, huhu rindu kot Sentul @ KL. Ya la dh lama & dh selesa kt sana, tetiba kna kluar suma intra punya pasal. Nnti habes intra balik semula KL tp xtau lg nk msuk area mana, cadangnya mybe Pandan kot, dkat ckit dgn workshop di campus baru dkt Shamelin. Dah dapat intra kt Bangi, kna pindah ke Bangi la. Fuh lg truk kalo ke campak ke Bukit Beruntung bg yg xdapat intra. Dah la xtau kt mana, at least Bangi ok lg sbb dh penah stay 2 bulan lebih starting Mac 2007 dlu kt UniKL MFI. Memang luck aku bila call ex-cube mate kt hostel dlu si Hakim Masdan tanyakn rumah@bilik sewa kt area Bangi dia cakap bilik dia ada kosong & menyewa dgn bdak2 MFI. Dan sume housemate kecuali sorang adalah bdak2 hostel time ak matrix dlu. Rumah sewa aku ni lak jd tempat transit bdak2 MFI, haha xyah kluar pon bleh jumpa & knal orng baru, apatah lg geng foundation ak dlu, majoriti msuk MFi.

INTRA

Aku dapat tempat intra di Ingress-Cess Sdn Bhd di Kawasan Industri Bandar Baru Bangi, anak syarikat Ingress Corp Sdn Bhd. Ok la, dlu Sir Zaipul penah crita pasal Ingress, tp Ingress Thailand Operation, yg aku ni Bangi Operation. Ingress ni syarikat bumiputra yg low profile tp besar contribution kpd industri automotive di Asia Tenggara, customer dr Perodua kpd Proton sampai la Toyota & Mitsubishi . Ingress-Cess adalah syarikat partner antara Ingress (Malaysia) dgan Cess Pvt Ltd dr Korea, so share technology la, design & fabrication di Malaysia dgn khidmat expertise & advise dr Korean. IngressCess ni "comel" ja haha mksudnya staff xramai tp sume multitasking. Kerja ikut office hour, bg intra masuk 8.00 am kluar 5.30pm. Suma trainee & non-executive kna msuk kul 8.00am walaupon kerja start kul 8.30. Executive ke atas msuk kul 8.30am (officially) tp majoriti akan msuk sblom kul 8.30 & breakfast sama2. Tu yg happeningnya, kt sini protokol xpenting sangat, yg penting disiplin & tau respect orng. Workers boleh tgur bos, bleh melawak2, serius2 gak, lawak2 gak. Sume ni jelas time seminar, dlm satu group campur sume staff, dr level bos dept sampai la technician, bleh duduk skali lawak2, perli2, kadang2 tajam gak lawak diorng tp sume bleh trima la,xde marah2 ke. Hmm kalo ak intra sem 8 dh boleh apply kerja trus, tp sbb intra sem 6, pastu kene balik semula utk final year (sem 7 & 8), xleh la apply kt sini.Kalo tak training lg dahsat la ak, silap2 sampai Korea utk training.
Hmm sampai sini dlu kot,nnti sambung lagih, tenet slow la plak, lg x smngat ak nk upadate blog ni.

Till then

-BlackAntz-

2 comments:

Alia said...

gendut laa ko!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Firdaus Isa said...

haha amek ko, bnyak sangat membebel

Post a Comment