Commercial

Sunday, February 27, 2011

Aku tak stereotype


Salam 

1.Ntah kenapa aku rasa ak mcam terkeluar dr kebiasaan. Ak rasa ak tak stereotype. Ntah betul ke tak nak ckap camtu

2.Bdak2 umah suka tgok bola, aku tak suka. Even tak da mana2 team favorite pon kecuali team negeri, tu pon atas nama negeri. Selalu kalo duduk ramai2 kt kedai/mamak/etc tgok bola, aku tenung je la TV tuh huhu.

3.Tgok bola pon tak apatah lg men bola.Last aku men masa form 4 pastu trus berhenti sbb injured. Lutut aku lari kot, tak bleh jalan aku. Yg bengangnya cikgu PJ ak bleh buat muka tak bersalah walaupon nmpak cuak. Alah xdak apa pon tuh.Siot. Futsal? jejak pon tak penah. Dlm ramai bdk bachelor dlm course batch aku, aku & Pali je yg tak penah muncul kt mana2 court futsal. 

4.Aku xdak sports yg ak minat & aku ada bakat. 

5.Aku tak minat kereta atau motor. Yup. betul. Sapik Roslan (formerly known as Ustaz) slalu ckap ak tgok keta dgn pandangan kosong. Dah aku tak minat nak buat camna. Tp kdang2 ak tgok gak TopGear. Bdak2 len excited ja ble tgok keta. Itu ini, pergh dahsat la, keta rare la blablabla. Sama gak dgn moto. Ak rasa dah cukup & dah bahagia dgn moto Yamaya Sport aku tuh walau kena kutuk dgn geng kilang masa intern dlu. Asal bergerak.

6.Aku tak minat gadget & segala technologies stuff. Ntah. Ak cukup malas msuk Loyat. Sama & serupa sja bg aku. Laptop/PC/hanset etc. Baru lama, lawa buruk, mahal murah, latest outdated. Thats it! Black Berry? Blackcurrent lg kenyang (-_-" Habis ak nak upgrade/update pon laptop aku ni kot. Tu pon sayang sbb ayah bg huhu.

7.Aku xda mana2 artis favorite. Mana sedap sja ak layan la. Skarang ni habis2 pon Aizat AF & Maher Zain sja kot. Sbb lagu2 kedua-dua ni bg aku tak stereotype dlm kelas masing2. Actually ni aku bru balik dr karok dgn bdak2 umah. Ak satu lagu ja la. Tu pon habis kena push bru ak terniat nak cari satu lagu. Sama gak ak xda excited mana nak karok cam housemates yg lain.

8.Sblom ni aku suka dgar Xfm (Xfreshfm) tp aku stop sbb Xfm dah jadi murtad dr matlamat asal & jadi bangang sbb Era. So aku turn ke Hitz lak. Ak suka Xfm yg dulu sbb best dgn lagu2 indie yg tak kuar kt radio lain. Lagu2 yg len dr lagu mainstream.Knapa ak salahkan Era? Sbb bnyak sngat iklan promote Era yg bodoh tahap celaka yg diulang2 berkali. Pastu suma dejay best Xfm mesti akan kena kidnap gi Era. Dr glamer di XFm trus tenggelam di Era. Pastu tinggal Xfm terkontang-kanting cam management bdak skolah rendah punya radio.

9. Aku xda minat sngat apa2 jenama atau style. Senang cakap aku ni xdak taste dr segi fesyen, makan & lifestyle. Ramai ckap aku ni xdak life. Tp bg aku, ni la life aku dan tu life korang. Kdang2 aku rasa cam ramai lak orang kt luar sana yg rasa cukup penuh dgn taste, style tp sbenarnya hamba kpd kapitalis. Jadi orang hamba jajahan minda. Orang buat kita pon nak buat. Orang beli BB suma pakat beli BB. Satu puak men futsal, yg len pon nak gak. Cam xda pendirian hidup. Mcam lalang. Bg aku la.

10. Dr kecik lg aku ketinggalan dr trend semasa. Msa dlu ramai suka DragonBall etc. Sanggup kumpul komik dia. Minat Digimon. Satu skolah masa skolah rendah gila benda tuh. Aku? Buat bodo la hahaha. Sama gak cam game2 online ka hapa ka. Ak xdak bernafsu pon nak try.

11. Humble & zuhud sngatkah aku ni dgn langsung xdak minat kt duniawi ni? 

12. Bab makan pon sama. Telan sja. Kalo orang len, (bila makan benda yg sama) owh rasa tak kena la, masam la, masin sngat la. Pastu tak abes & tinggalkan saja. Aku? Licin. Pastu bila orang tanya sedap tak? Jawapan standard aku: Ok!. Selagi tak memudaratkan aku. 

13. Secara keseluruhan aku rasa ada baik & ada buruknya sifat ak nih. Bg ak, ak tak spend masa, komitmen & duit tuk penuhi mcam2 kehendak (yg diassume sebgai lifestyle). Tp dr segi buruknya aku terkeluar dr mana2 group. Ye la dah tak join apa2 yg berteraskan minat. So orang tgok bola aku tak. Bila sembang pasal bola aku lak no comment. Bdak2 class lepak ramai kt Ampang, Setapak etc lepas men futsal, aku lak xdak kt situ. Lg stu aku semacam akan terlepas segala benda yg jd memori bg orang len. Hmm...

14. So aku adalah sorang yg nerd, lg skema, kaki bangku, xdak life, xdak style, xdak taste & aku survive!

Jgan hukum orang len dr perspektif hidup kita semata2 perbezaan perkara yg remeh temeh, sbb kita hidup atas nilai & perspektif yg berbeza & memang kita dijadikan saling berbeza.


till then, assalamualaikum

1 comments:

miss eyntan said...

Chill2.. Jgn rsa down. Duniawi je smua tu. Beter jd dri kita. Susah senang diri seniri yg hdapi. Wlupun daus x hbat dr segi tu. Tp daus hbat dr sgi kepimpinan, management, dunia luar,ekonomi n pndai edit gmba. Wink.. Wink.. Lg mguntungkn ryte. Smua org ada kelemahan. Tp akn jd hbat seseorg tu kalau dirinya pndai handle kelemahan tu mnjdi kelebihan.. Chaiyok2!! :)

Post a Comment