Commercial

Tuesday, August 10, 2010

3 kali kena campak! gila! tp best!

Salam

Misi : Ops. Piknik Suka-suka
Lokasi Operasi : Teluk Kemang PD
Keanggotaan : 13 out of 30 bdak2 Bachelor TND 7 (-_-"

1.Sabtu lepas, satu gerombolan hamba Allah telah menduduki pantai Teluk Kemang, PD, Nogori Sembilan. Plan asalnya patut satu kelas diangkut ke PD, last2 minit dlm 13 orang dgn 3 gheta sja yg sampai ke PD.Aiya! Sembang punya kemas, huha huha, alih2 tak pi pon, caik.



2.Terima kasih la kt makcik organizer Mazni Salim @ A'an yg initiate program ni. Cepat ja cik kak ni buat gheja, tup2 dah sampai PD. Patutnya 14 orng, tp Pali Aman, cancel last minute sbb kena balik umah makcik dia kt Gombak. 2 gheta (kereta) berkumpul di campus dlu sblom bertolak pi PD, sbb satu lg gheta, A'an dah ada di N9 utk prepare apa2 yg patut.

3.Ak nek gheta Bob & Bob yg lead convoy 2 kreta (convoy ka?) pi PD. Balik nnti A'an yg lead. Sampai di tol PD, A'an bleh lak buat request yg sangat brilliant, "Apo kato korang cari port yg best kt pantai?" Apa kejadahnya, kami smua outsiders (bukan N9) mana la tau port mana best kt pantai PD. Bob decide utk redah sja ke Teluk Kemang, jumpa mana ok, trus parking,habis crita.

4.Sampai sana rupa2nya A'an dh sampai pon dgn Ecah, Kay & Syuk. Kami pon trus ke pantai, cari port yg ok ckit, letak & susun barang,pastu cpat2 set-up utk BBQ. Shah & Bob yg bnyak trlibat utk BBQ ni, yg len dah hanyut men bola pantai & mandi manda. Nak jd cerita, wktu ramai2 berendam, tinggal la Harun dgn A'an & Ecah. So dia pon cam besa, layan sja la BBQ tu, direnjis2 ckit ayaq rendaman rempah ayam tu. Pastu dia nmpak satu botol ayaq mineral dlm tu ada cam cecair warna kuning camtu, ingatkan minyak, dia pon dgn rasa tak bersalahnya renjis2 la "minyak" tu atas ayam2 BBQ tu. Ha, Hadi lak baru naik ke pantai pelik tgok isi botol tu dah kurang, rupanya Harun dah tuang campoq skali dgn campuran rempah ayam. Si Hadi ni gelak2 sambil marah2 Harun, rupanya tu ayaq teh Hadi, haha ayam BBQ perisa teh! lolz

BBQ

Dehe bg ceramah safety BBQ, lol

5.Sambil bermandi-manda tu, ada la brader2 banana boat dok mengorat2 & promote2 banana boat lepa tu. Mula2 tak tergoda pon, even mcam2 offer lepa tu bg. Buat xtau ja. Kt mana kami bergerak kt situ ada brader2 tu sambil naik bot heret banana boat tuh. Ok lah, last2 si A'an tergoda gak nak nek kayak. Ak pon tak penah nek, nak gak rasa. Ok, set! Kayak satu. Kayuh la kami 2 orng ni cam orang tak betul tgah2 laut. hahaha ya la orng xdak pengalaman. Penat tp best. RM10 satu jam,tak larat layan sejam, setengah jam sja pastu berhenti & tukaq orang, Hadi & Azam lak ganti.

Kami berjiran dgn budak2 Tadika (-_-"

Bdak2 ni layan bola pantai dgn pantai yg kosong

6.Rupanya brader banana boat tu masih tak mau kalah. Di-promotenya banana boat dia tuh. Lg mcam2 offer dia bagi. hehe actually kami memang nak naik pon, sja tgah tunggu offer harga best baru naik haha. Last2 kami dpt harga RM10 utk pakej RM15 & free sorang huhu. Ok, set, banana boat!!! Dlm ramai2 tu, rupanya sorang tak muat nk naik banana boat tu, so sorang kena naik dlm bot laju yg heret banana boat. Bob akhirnya volunteer naik sbb dia tak muat nak pakai life jacket huhu cian Bob. Bila dah ready suma, brader tu tanya, nak kena campak ka tak? ramai, eh bukan ramai smua geleng kepala, tak mau!

7.Tp mana lengkap naik banana boat tak kena campak ke laut huhu. Brader tuh bwak punya la laju ke tengah laut. Best rupanya!. Banana boat tu dibawak pusing2 pulau & sampai ke satu teluk. Dengan tanpa ada rasa curiga, tetiba brader tu kona tajam & sekelip mata kami smua dah tercampak ke dlm laut!. Hu tenggelam la jwabnya. Tp alhamdulillah, ak tak la panik. Ak layan & biaqkan ak tenggelam sambil cuba stabilkan diri sebelum cuba kuak tangan berenang ke permukaan. Ak pengang life jacket tuk terapung. Bila sampai ke permukaan, dgaq riuh rendah, rupanya A'an tgah panik gila cuba apungkan badan. Padahal dia dah memang terapung,cuma rasa panik sbb kaki tak cecah dasar. Memang la tgah2 teluk yg ayaq laut sangat hijau!

Yay! lepas kena campak 1st time.

Pastu enjin rosak lol

8. Brader td & Bob relax ja atas bot laju. Memang la, sapa yg campak sapa, cis!. Dah smua dpt panjat balik naik ke banana boat, kami ready utk bergerak, tp tak leh sbb enjin bot rosak! Aiya camna nak balik? kalo tak dpt start memang kami terpaksa berenang ke pantai & jalan kaki balik ke pantai utama. Brader tu siap suruh terjun & mandi laut smentara tunggu bot ok. haha sumpah kami tak terjun, dalam kot!. Lepas try & error, brader tu siap turun ke bawah bot utk check enjin sblom boleh start. Ok lepas kna campak tu, dlm otak kami suma pikiaq nak balik pantai ja. Brader tu lak ckap "Jom balik", tipu!

9.Tak sampai 5 minit kami bergerak laju, skali lg brader tu kona tajam & sekelip mata suma tercampak lg skali ke dlm laut.Cis! bagi la signal, adoi. Kami memang tak ready utk kena campak lg skali. Tp best gak sebenarnya haha apa la. Indirectly, dpt create water confidence dlm diri. Mula2 tak berani utk msuk ke laut dalam, tp lepas kena campak tu rasa ok lak, sbb dapat atasi rasa panik & gelabah di laut. Sbb dah pernah kena campak, ak practicekan cara aku stabilkan diri cam first time td. Ok dpt terapung semula. Kuncinya relax & tak panik. Tp A'an sorang masih panik & tak belajar dr pengalaman pertama td. Cepat2 A'an ditarik ke banana boat tuk berpaut.

2nd campak.

Struggle nak naik banana boat

10. Ok, dgn terkial2 kami dpt naik balik ke atas banana boat. Tetiba, alamak! awat lak ak last skali & blakang sekali lak tuh! Whoopp! nahas la kalo ak terlepas pangangan dkt handle tu,alamatnya ak tercampak ke laut la, dah la brader tu bwak laju gila utk balik ke pantai siap layan lap kiri kanan lg. Brader tu bg signal suruh tundukan badan ikut arah lap bot & ramai ikut, tp dlm hati terdetik yg mana tau actually tu cuma trick utk campak kami utk 3rd time. Fuh!!! kus semangat. Ok, dah dekat sikit dgn pantai baru la bot tu kona tajam lg skali & kami tercampak tuk kali terakhir. Owh tidak!, tenggelam lagi. Tp this time dapat jejak dasar, owh dah sampai pantai rupanya. Bila berdiri, tgok2, A'an masih struggle & panik padahal kaki dah jejak pantai & dia dah berdiri dgn separuh badan dlm air. Haish! (-_-"






11.Lepas pack2 dlm kul 4 lebih kami bertolak balik, tp singgah dlu rumah A'an di Senawang utk rehat2 & melawat family dia. Dah pukul 7 petang bru kami bertolak blik KL.Owh sebelum tu, on da way ke umah A'an, dia yg lead, punya la laju bawak sampai gheta Shahrol terlepas ke belakang. Bob punya la angin, call & skolah kan si A'an camna nk lead convoy haha. Ok dia xpenah join convoy, ala bukan bnyak pon, 3 gheta ja huhu. Kami singgah RNR Seremban utk Maghrib sblom sampai KL dlm kul 9 lebih.Ok dah penat, ni yg baru update blog haha :P




To organizer :
Trima kasih daun keladi!

To all yg join:
Fuh! enjoy!

To other class mates:
Ok, next time kita pi bercanda di pulau lak, Werda dah plan baik punya.
Sila support Werda!

till then, assalamualaikum

3 comments:

Zikr the Jalanan Sepi Perantau said...

eh ada buaya kat belakang tuh..

Firdaus Isa said...

lol, zikr rupanya haha

miss eyntan said...

bestnyaaaa!!!

Post a Comment