Commercial

Monday, January 17, 2011

Tahun Baru



Salam

1.hahaha dah 17 Jan, dah masuk 18 Jan baru nak update :P Aku balik rumah sewa pon dlm 8 Jan. Esoknya cuci rumah yg dah berbulan tinggal sbb cuti sem. Habes mop sana sini satu rumah. Dlm tempoh sehari sampai la budak2 rumah lain.

2. Minggu lepas kiranya minggu akademik start officially. Sem last ni bnyak lak subjeck management nak kena ambik. Sempat drop Visual Basic utk add Six Sigma. Dapat add  hari Sabtu camtu dlm dkat2 tgahari Isnin baru dpt notification dr Sir Naquib, academic advisor aku yg dia dah approve. Terbaiklah terus jadual aku berubah, petang tu gak ada tutorial Six Sigma dgn aku miss lecture Six Sigma pagi tu sbb blom approve waktu tu. 

3. Nak add sbb penting gak Six Sigma ni, nak amek kat luar course ni kena prepare dkt Rm10k la, tak pon company hantar gi kursus. Kt UniKL (probably the only university yg offer dlm campus) dah package sekali dlm academic planner aku huhu so ada advantage kt situ. Course ni offered dgn kerjasama Motorola University.

4. Hmm cam biasa first week xdala lecture & tutorial yg betul2 serius start, mostly introduction sja. Utk tutorial sem ni majority class aku dpt tutor dgn student master. Ala super-senior kami gak. Sblom ni kenal muka camtu sja. Sem ni agak heaven dr segi time table sbb arrange punya arrange dapat la class cuma 3 hari (Isnin-Rabu) 2hari cuti la, tambah weekends so jd 4hari cuti hahaha (gelak jahat). 

5. Tapi agak ketat sbnarnya dr segi masa especially final year project group aku sbb dah masuk stage implementation. Info dari agensi perisikan campus bgtau kemungkinan besar kena buat pameran & presentation lepas cuti mid sem. Jawabnya tak cuti la. Fuhh.

6. Target sem ni nak turun berat badan hehe dgn nak capai CGPA atas 3.50 sbb sem lepas dpt  momentum pointer yg baik. Harap2 aku dpt pengurangan utk loan MARA dgn result camtu. So kena bayaq 10% sja. Amin.

7. Sem last ni kena pikiaq gak pasal career. Ada gak aku update profile & resume aku kt Jobstreet. Aku try job matching, dapat la dlm 3-4 offer yg match dgn profile aku. Cuma blom ckup berani utk try sbb rasa mcam awal lg. Plan dlm blan Mac or April nnti. Bagi lepas dlu FYP aku ni huhu. 

To all:
Not too late to welcome you to new year!

To myself:
Harap dpt capai target aku. Amin!

till then, assalamualaikum

3 comments:

♥_ritsukaanum_♥ said...

career la cik pidot
pronounce as (keriaa)

Firdaus Isa said...

hahaha typo la cik tumtum

Alia said...

keria seddaaappp tp maanniiisssss cm aku. haha

Post a Comment